суббота, 8 апреля 2017 г.

5-6 квітня 2017 року в Інституті філологіїї Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка проходили Всеукраїнські наукові читання "Філологія початку ХХІ сторіччя: традиції і новаторство".

Програма конференції: 
http://philology.knu.ua/sites/default/files/Програма_0.pdf


Різноманітна тематика секційних засідань і круглих столів дала змогу вчергове пересвідчитися у невичерпності філологічної проблематики. 
На пленарному засіданні професори Олена Снитко, Наталія Схухай та доцент Олександр Бондаренко дискутували про інформаційну війну в парадигмах лінгвістики впливу, заходи контрсугестії в інформаційному просторі, імідж України в умовах консцієнтальної війни.
5 квітня відбувся круглий стіл, присвячений 175-річчю кафедри слов'янської філології, на якому обговорювали історію слов'янської філології у Київському університеті від зародження до сьогодення (доповідачі проф. Ольга Паламарчук та доц. Олена Чмир). 
Ще два круглі столи було присвячено творчості українських письменників. Поетичний світ Володимира Забаштанського аналізували відомі літературознавці, однокласники і колеги поета. Проф. Юрій Ковалів звернув увагу на вольові імперативи і потужний вибух в авторському читанні. Під час другого засідання обговорювали стильові домінанти прози Василя Іванини, який презентував аудиторії свої книжки і мав змогу почути відгуки на свої романи та повісті.
Медіапростір української літератури як полілог мистецтв було обговорено на круглому столі 6 квітня, модераторами якого виступили доц. Галина Усатенко та проф. Олена Романенко. Учасники та спеціальна запрошена гостя Ірина Троскот, редакторка порталу "Літакцент", підіймали питання соціальних мереж як літературного дискурсу, діалогу літератури і музики у медіапросторі, феномену популярності кічу в українському мистецтві. Про текст драми в театрі доповідала проф. Мар'яна Шаповал. 
Загалом за два дні мали місце понад 30 круглих столів та секційних засідань, в яких взяли участь вчені не лише Інституту філології, а й інших наукових установ.
У рамках круглого столу "Проблема інтерпретації творів зарубіжної літератури" виступила і представниця Бердянська, вчитель ЗОШ № 20 Сердюк О.К., яка окреслила проблему "Літературної реконструкції у романі Д. Тартт "Щиглик".



За підсумками конференції будуть опубліковані статті у колективному збірнику. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Дистанційне навчання